Onze producten

Wanneer en welke kousen

Vaak worden kousen voorgeschreven als afsluiting van de behandeling van lymfoedeem of veneus oedeem. Als er na behandeling, veelal zwachtelen, geen kousen worden aangemeten zal het bereikte resultaat snel weer teniet worden gedaan. Soms worden kousen preventief ingezet, bijv. bij staand werk, zwangerschap of lange reizen.

Rondbrei of vlakbrei

De kousen worden machinaal gebreid, rondbreikousen worden buisvormig gebreid en hebben geen naad, vlakbreikousen worden als lap gebreid en naderhand in elkaar gezet, hierdoor hebben ze een naad.
Vlakbreikousen hebben meer weerstand en gaan vochtophoping beter tegen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken gaan vlakbreikousen vaak makkelijker aan dan rondbreikousen. Ook worden ze meestal niet als 'warmer' ervaren.

Drukklasse

De druk die de kous moet geven is afhankelijk van de medische indicatie. Fors lymfoedeem vereist een hogere druk dan lichte ' vochtproblemen' door enkele spataderen. De drukklasse wordt door uw huisarts of specialist bepaald, eventueel gaan wij daarover met hem/ haar in overleg.
Vanaf klasse twee spreken we van therapeutisch elastische kousen. Met een verwijzing van uw arts kunt u deze bij ons laten opmeten.
Overigens kopen veel mensen tegenwoordig in de winkel hun steunkousen, hoewel deze bij lichte klachten soms helpen gaat het hierbij duidelijk niet om een therapeutisch medisch hulpmiddel. Vanaf klasse twee worden de kousen vergoed vanuit de basisverzekering.

Niet elastische compressiebandages

Wanneer kousen niet worden verdragen of indien er sprake is van zeer hardnekkig oedeem wordt in sommige gevallen overgegaan tot het aanmeten van een niet elastische bandage.
Dit verbandmiddel dient altijd te worden voorgeschreven door de behandelaar en in veel gevallen worden aangevraagd bij de zorgverzekering.
Wij informeren u graag over de voor- en nadelen van deze producten en bekijken dan graag samen met u of deze bandages iets voor u zouden kunnen betekenen.

Elastische kousen hamstra Elastische kousen hamstra

Aan- en uittrekhulpmiddelen

Naast bovenstaande therapeutische producten leveren wij ook de diverse aan- en uittrekhulpmiddelen voor uw elastische arm- en/of beenkousen.
Naast de bekendste: de easyslide, leveren wij o.a de proflebo, steve en doff’n donner.
Wilt u hierover meer informatie of een demonstratie van bovenstaande?
Neem ook daarvoor gerust contact met ons op!

Elastische kousen hamstra Elastische kousen hamstra